Goede zorg doen we samen

Een mooi contact

A._Jamila__mw._Wordragen_-_Jille_Zuidema_345_200_s_c1
FOTO: JILLE ZUIDEMA  TEKST: ESTHER ELSHOF

Mevrouw heeft altijd een goede baan gehad in de zorg. Ze houdt van bridgen. Dit doet ze 2 middagen in de week. Iedere woensdag speelt ze Rummikub. Haar zus komt elke zondag op bezoek. En haar vriendin ziet ze vaak op zaterdag. Een druk programma dus. Vorig jaar kreeg ze haar rollator moeilijk in de auto. Daarom belde ze met de Zorg voor elkaar Breda telefoon. En legde daar haar vraag neer. De volgende dag al werd ze teruggebeld door een maatschappelijk werkster. Samen gingen ze op zoek naar een oplossing.

Telefoontje

Zo kwam mevrouw in contact met Erik. Die rijdt haar nu overal naar toe. Maar, daar blijft het niet bij. Elke vrijdagavond kookt hij voor haar en eten ze samen. Later kreeg mevrouw Wordragen weer een telefoontje. Of ze interesse had in contact met een Marokkaanse vrouw. Deze wilde Nederlands leren. Zo kwam in augustus Jamila in haar leven. En is niet meer weg te denken.

Nederlands oefenen

Mevrouw Wordragen vertelt: ”Jamila is echt een verrijking in mijn leven. We hadden meteen een klik. Ik leer haar Nederlands. Vorige week hebben we met de klok geoefend. We nemen ook de maanden door en de seizoenen. Ze is leuk gezelschap. Ik kijk echt uit naar haar komst.”

Lekkernijen

Jamila is al 17 jaar in Nederland. Ze kreeg 4 dochters. De jongste is 3 jaar. Daarom krijgt Jamila weer meer tijd. Ze wil nu echt goed Nederlands leren. Ze ging op les op de Weilustschool. Daar vroeg de lerares of ze zin had in vrijwilligerswerk. Jamila vertelt: ”Dat wilde ik wel. Zo kwam ik bij Truus terecht. Ik leer Nederlands en haar geef ik uitleg over onze cultuur. Bijvoorbeeld over de hoofddoek. Ook breng ik altijd Marokkaanse thee mee en bak ik lekkere koekjes.” Mevrouw Wordragen is ook al een keer bij Jamila thuis geweest. En heeft haar dochters en man ontmoet. Ze zijn het eens: Dit contact blijft bestaan!

Gerelateerde vragen: Een mooi contact