Goede zorg doen we samen

Een lach op het gezicht van je kind. Dat is SSKB

SSKB-Jille_Zuidema_345_200_s_c1 Willem Hoogkamer is voorzitter van de club. Hij vertelt: “Als trainer van WDS kwam ik een kind tegen dat kapotte schoenen droeg. Zijn ouders konden geen schoenen betalen. Daar wilde ik wat aan doen. Ik vroeg aan andere ouders wie er schoenen over had. In korte tijd had ik zakken vol schoenen.” Dit succes was het begin van het idee van een eigen stichting. Hulp voor ouders die zo krap bij kas zijn dat de kinderen eronder lijden.

Activiteiten 

De stichting verzorgt nu elke maand een gezellige activiteit voor kinderen. Thuis is daar vaak geen geld voor. Zo gingen ze schaatsen, bezochten NAC wedstrijden, voeren door de singels en nog veel meer. Met behulp van het ANWB fietsenplan konden ze een fiets geven aan kinderen die het echt nodig hebben. De stichting werkt veel met anderen samen. Zoals met het Nationaal Fonds Kinderhulp en Lot 66. Die laatste geeft 12 verjaardagsfeestjes cadeau.

ANBI keurmerk

Met 9 volwassen vrijwilligers en 7 in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar is het hard werken. Het enthousiasme van de kinderen is hun plezier. Op dit moment zijn ze druk bezig de Sint te helpen met het inpakken van cadeaus. Er zullen weer 42 kinderen worden verrast. Kinderen van 0 tot 12 jaar. Subsidie krijgt de Stichting niet. Zij moeten het hebben van donaties. Gelukkig kregen ze wel het ANBI keurmerk van de belastingdienst. Hierdoor worden donaties aftrekbaar.

In ruil voor vrijkaartjes helpen ze ook op het Brakkenfestival. Leuk maar intensief. Willem vertelt:” Ik werk met mijn hart. Ik krijg er zoveel energie voor terug. Zo sprak een keer een kind mijn voicemail in. Met de boodschap dat hij zo blij was met zijn fiets.”

Wil je ook vrijwilliger worden bij SSKB? Of je aanmelden voor hulp?

Kijk dan op www.sskb.nl of bel met (06) 11 37 51 57

FOTO: JILLE ZUIDEMA  TEKST: ESTHER ELSHOF

Gerelateerde vragen: Een lach op het gezicht van je kind. Dat is SSKB