Goede zorg doen we samen

Echtpaar in 1 auto is oké!

A3_Voedselbank_ronden_samen_met_echtgenoten_-_Mike_(2_of_5)_345_200_s_c1
FOTO: MIKE MORRELL  TEKST: JOYCE NELSON

Marc en Franca zijn vrijwilligers. Marc vertelt: “Acht jaar geleden hebben wij ons aangemeld bij Zorg voor elkaar Breda. Zij hadden vrijwilligers nodig om voedselpakketten rond te brengen. Wij waren net met pensioen. En wij vonden het fijn om dit te doen. Het geeft positieve energie en de mensen zijn blij als wij komen. Ook de contacten met de vrijwilligers van de voedselbank zijn heel plezierig. Ik werkte vroeger in het onderwijs (Hogeschool Toerisme NHTV BUAS). Franca in het sociaal-cultureel werk.”

Voedselronde

Marc vertelt verder: “Wij bezorgen nu 1 tot 2 keer per maand. Eerst wat vaker. Maar er hebben zich meer vrijwilligers aangemeld. We halen de voedselpakketten op bij de voedselbank. Met de bestelauto van Zorg voor elkaar Breda. Daar staan de kratten in winkelwagentjes klaar en laden we ze in. We bezorgen ze volgens een vooraf vastgestelde route. Bij mensen die door omstandigheden hun pakket niet zelf kunnen ophalen. Je moet fit zijn voor deze klus. Wij komen ook in flatgebouwen. Daar moeten wij soms de trap op met de kratten.”

Coronatijd

Franca zegt: Franca zegt: “Het is belangrijk dat we voedselpakketten blijven rondbrengen. Juist in coronatijd. De cliënten houden zich goed aan de veiligheidsvoorschriften. Wij zetten de voedselpakketten bij de voordeur. Als men het wil, brengen we ze verder. Maar de client moet wel afstand houden. Wij doen de bezorging nu als echtpaar. Want voor ons geldt de regel van anderhalve meter afstand niet.”

Marc en Franca zijn allebei nog heel actief in de reiswereld. Marc geeft ook kunsthistorische lezingen over Italië voor de Salonbibliotheek. Een samenwerking tussen Zorg voor elkaar Breda en de Bibliotheek Breda. Marc sluit af: “Wij zijn onderdeel van Zorg voor elkaar Breda. Daar zijn we blij om.”

Meer informatie:

De voedselbank is telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 09.00 – 17.00 uur via het telefonisch meldpunt 076 – 525 15 15.

Of kijk op de website www.voedselbankbreda.nl