Goede zorg doen we samen

Dikke vrienden

Buddy_2_Buddy_Moulham_-_Al_Boushi_345_200_s_c1
FOTO: MOULHAM AL BOUSHI  TEKST: ESTHER ELSHOF

Tom vertelt: ”Ik volgde het nieuws over vluchtelingen. En vond dat ik niet langer niets kon doen. Ik wilde zorgen dat een vluchteling zich in Nederland welkom voelt. Via de website van de vrijwilligersmarkt kwam ik Buddy to buddy tegen. Ik vulde een formulier in met dingen over mezelf. Gezinssituatie en hobby’s en kwam op gesprek.”

Mensen leren kennen

Abdulrahman zegt: ”Ik ben nu 4 jaar in Nederland. Ik kom uit Aleppo. Eerst kwam ik alleen. De boottocht over zee was erg gevaarlijk. Ik wilde niet dat mijn vrouw en kinderen dat deden. Nu zijn ze gelukkig wel in Nederland. Ik werk als automonteur en ga naar Nederlandse les. Ook doe ik vrijwilligerswerk. Ik help oudere mensen. Maar Nederlandse vrienden had ik niet veel. Mijn vrouw zei dat ik me moest aanmelden bij Buddy to buddy. Dat deed ik. Eerst had ik gesprekken met de vrijwilligers. Hoe mijn situatie was. Welke hobby’s, enz.”

Ze werden uitgenodigd voor een kennismakingsdiner. Met alle buddy’s bij elkaar. Iedereen was gevraagd wat te eten mee te brengen. Ze dronken thee met elkaar. Mensen wisten nog niet aan wie ze gekoppeld werden. Ze kregen een sticker op hun trui met een symbool. De buddy’s met hetzelfde symbool horen bij elkaar. Het begin van een vriendschap was er.

Verrijking van leven

Tom vertelt: ”Het is echt een verrijking van ons leven. Ik ben 35 en Abdulrahman is 34. Allebei vader. Hij heeft 5 kinderen, ik 2. Maar wel van dezelfde leeftijd. Elk weekend spreken we af. De families ontmoeten elkaar dan. De kinderen kunnen het goed met elkaar vinden. We zijn al een keertje wezen wandelen in het centrum. Zijn familie is hier een keer komen eten. Ik bakte een stapel pannenkoeken. En zondag gaan we daar Syrisch eten. We verheugen ons er nu al op. Buddy to buddy organiseert ook activiteiten. Ook daar gaan we naar toe. Met zijn elven!”

Gerelateerde vragen: Dikke vrienden

    Er zijn geen gerelateerde vragen beschikbaar.