Goede zorg doen we samen

De vieve maandagmiddag dames

Bewegen_in_coronatijd_-_Mike_Morrell_345_200_s_c1

FOTO: MIKE MORRELL  TEKST: NELLY VAN DE PAS

Al 15 jaar gaan Corrie en Len naar de gymles. Ze zijn met ongeveer 14 personen. De jongste is 70 en de oudste 89 jaar. Corrie vertelt: ”We missen de gezelligheid en de koffie achteraf. Maar vooral de oefeningen. Alle spieren komen aan de beurt. Op onze leeftijd worden je ledematen snel stijf.” Ze lacht: “Die onderhoudsbeurt hebben we nodig. Aan het begin en het einde van het seizoen gaan we samen eten. In Den Boerenstamppot. Dat kan nu ook niet meer. In de zomervakantie bleven we elke maandag wandelen en fietsen.”

Je moet het zelf doen

Len vertelt: “De gymles is gestopt. Nu wandelen of fietsen we met een clubje van 6 personen. Ik bel op maandagochtend iedereen op. Er is een dame die niet goed kan lopen. Zij gebruikt Nordic Walking stokken. We zorgen ervoor dat iedereen kan meedoen. Het sociale contact is belangrijk. Na het sporten gingen we ergens koffie of een glaasje drinken. Dat kan nu niet meer.” Corrie zegt:” ik heb niet veel moeite met de corona maatregelen. Maar je moet er zelf op uit. Ze komen je niet vragen. Elke ochtend doe ik oefeningen op mijn fitness apparaten. En naast het wandelen speel ik badminton. Nu jammer genoeg niet. Op zaterdag wandel ik ook in een clubje.” Len vervolgt: “Ik ben echt de wandelaarster. Ik wandel elke middag 1 uur. En ik doe elke ochtend de fitness op tv. Ik ben ook een paar keer buiten gaan sporten. Bij Rens in het Van Sonsbeeckpark”

Veel lol

Deze goedlachse dames komen hun tijd goed door. Corrie vertelt: “Ik moet echt sporten. Dat is belangrijk voor mij.” Lachend zegt ze: “Mijn kleinzoon vindt mij een vieve oma. Hij is trots op mij.” Ze vervolgt: “Rens belde laatst op en vroeg hoe het met iedereen ging. Dat was leuk. Hopelijk kunnen we gauw weer naar de gymles.”

Kijk voor meer info op www.tientjesbreda.nl