Goede zorg doen we samen

De sleutel tot contact

A._Bijzonder_contact_mervr_Worgdragen-Jille_Zuidema_345_200_s_c1
FOTO: JILLE ZUIDEMA  TEKST: LIESBETH DE JONG

Ze kon niet meer naar haar Belgische familie. De Deeltaxi gaat maar tot de grens. Met haar slechte rug is het ook moeilijk in- en uitstappen.”

Chauffeur gezocht!

Eric van den Burg en mevrouw Van Wordragen kennen elkaar bijna 2 jaar.

Zij dacht ‘Ik doe mijn auto niet weg. Ik vraag of ik een chauffeur kan krijgen’. Ze belde WIJ. Daar hadden ze zoiets nog nooit meegemaakt. Sociaal werker Gonda Poppelaars ging op zoek. Binnen 1 week had ze Eric gevonden. Het klikte meteen, ook met de Belgische familie. Eric miste een sociaal leven, omdat hij door ziekte voor 100 procent is afgekeurd. Hij deed daarom al vrijwilligerswerk, maar het chaufferen is veel leuker.

Passie voor eten

Mevrouw krijgt prima eten van de catering. Maar op zaterdag kookt Eric. Ze zegt: “Hij heeft een passie voor koken en lekker eten. Alles is vers. Hij neemt zijn eigen messen en snijplanken mee. Want daaraan is hij gewend. We eten dan gezellig samen. Het is elke week: surprise, surprise!”

Eric vult aan: “Zo maak ik soms een Turks brood met vulling. Dat recept had mevrouw uit de krant. Ik zeg altijd ‘U vraagt, wij draaien’. Laatst reden we naar Oisterwijk. Met een vriendin van mevrouw die jarig was. We zijn gaan lunchen bij Robèrt, van Heel Holland Bakt!”

Mevrouw zegt wel eens tegen een vriendin: “Als iedereen van onze leeftijd een Eric had, dan had niemand een voltooid leven… Want zo is het! Anders kom ik nergens meer. Nu kan ik overal heen, ook naar begrafenissen. Voor Eric is niks te gek.”

Eric zegt: “Vrijdagmiddag is voor haar. Dinsdag is mijn vrije dag. We gaan soms wel meerdere keren per week weg.”

Ze gaan op de foto bij haar auto. Zij zegt: “Hier draait het om. Dit is de sleutel tot ons contact. Al het andere is daaruit voortgekomen.” Ze zijn er allebei blij mee!

Gerelateerde vragen: De sleutel tot contact