Goede zorg doen we samen

De jeugd actief in de wijk

Kleine_broer,_kleine_zus-Mike_Morrell_345_200_s_c1
FOTO: MIKE MORRELL  TEKST: JOYCE NELSON

Jessy (10) en Josh (11) doen mee aan het project ‘Kleine broer en zus’. Dit is een project van ‘Kick Breda’ in ontmoetingscentrum ‘De Sleutel’. Bedoeld voor jongeren tussen 8 en 14 jaar. Jessy is er vanaf het begin bij. Josh doet sinds november 2018 mee. De activiteiten zijn op maandag en woensdag.

Ze hebben dezelfde grote broer als coach. Eerst werden de deelnemers apart gehouden. Grote broer met kleine broer en grote zus met kleine zus. Nu zijn de groepen gemengd. Regelmatig beoordelen de groten de kleinen op hun prestaties. Bijvoorbeeld of ze niet teveel afwezig zijn op de bijeenkomsten. Ze moeten op tijd komen en zich afmelden als zij een keer niet kunnen. Ook moeten zij voldoende meehelpen. Bij goede prestaties worden de kleinen bevorderd. Zij gaan dan van ‘brons’ naar ‘zilver’.

Maandag
Vanaf 15.30 uur lopen de kleinen mee met de groten. Ze gaan dan naar het Beemdhuis. Een zorginstelling in de buurt. Ze doen dan onder meer spelletjes met de bewoners. Of gaan naar buiten. Jessy vindt de bezoeken aan de ouderen van het Beemdhuis het leukst. Zij houdt ook van koken. Josh voetbalt graag bij het Johan Cruyff Court in de buurt. Aan het einde van de middag wordt er samen gekookt en gegeten. Daarna is er huiswerkbegeleiding. Om 19.00 uur worden de kleinen naar huis gebracht door de groten. Er wordt dan nog een straatronde gemaakt. De groep loopt daarbij door de wijk en let op bijzonderheden.

Woensdag
Op woensdag beginnen zij om 14.00 uur met een gezamenlijke bijeenkomst. Dan wordt de keuze voor de activiteiten bepaald. In deze bijeenkomsten worden ook bepaalde thema’s besproken. Bijvoorbeeld weerbaarheid en omgaan met Social media.

Er zijn nu 10 kleine zussen en 20 kleine broers. Zij zijn tussen de 8 en 14 jaar oud. Er is nog ruimte voor nieuwe deelnemers. Die kunnen zich aanmelden bij Jojanneke Hoogers, via: j.hoogers@kick-breda.nl Of bij: De Sleutel, Vlierenbroek 32

Kijk ook eens op www.kick-breda.nl

Gerelateerde vragen: De jeugd actief in de wijk

    Er zijn geen gerelateerde vragen beschikbaar.