Goede zorg doen we samen

De donkere dagen mooier maken

Buurt_met_kerstversiering-_Erik_Dukker_345_200_s_c1

FOTO: ERIK DUKKER  TEKST: MARLOES MARCHELINUS

Natasja is voorzitter en coördinator van ontmoetingscentrum De Sleutel. De activiteiten mogen gelukkig weer doorgaan. Met een maximum aantal mensen. En door 1,5 meter afstand te houden van elkaar. Toch miste Natasja als betrokken buurtbewoner levendigheid in de wijk. Eind oktober kreeg ze een idee. En plaatste spontaan de oproep om de Haagse Beemden te verlichten. Natasja vertelt: “Dat bedoel ik letterlijk én figuurlijk. Letterlijk door de huizen mooi te versieren met lichtjes. Figuurlijk door onze buurt te steunen. Dat je er niet alleen voor staat in deze moeilijke tijd.”

Warmte

Het bericht op Facebook werd de eerste week al 27 keer gedeeld. Buurtbewoners reageerden positief en deden graag mee. Steeds meer huizen werden versierd. Natasja: “Mensen hebben extra behoefte aan warmte en gezelligheid. Zeker door corona. Ook de kerstboom werd al vroeg opgezet. Er is nu ook de tijd voor, hè? We besteden onze tijd vooral in en om het huis. Omdat er zoveel is gesloten.”

Buurtbewoners

Corina en Ramona wonen om de hoek bij Natasja. Ook zij zijn erg begaan met de buurt. Ze reageerden meteen enthousiast op de oproep. Ramona laat haar versierde huis zien. Ramona: “Volgend jaar willen we nóg grootser uitpakken!” Ook bij Corina’s woning hangen er volop lichtjes. Natasja: “We hopen ook dat mensen hierdoor samen een avondwandeling maken. Om even lekker buiten te zijn. Een frisse neus te halen. En te genieten van al die mooie lichtjes in onze wijk.”

Heb je ook je huis versierd? Leuk! Je kunt je foto van je huis/tuin mailen naar info@desleutelbreda.nl
Dan wordt hij op Facebook gedeeld met de wijk.

Kijk voor meer informatie op https://nl-nl.facebook.com/desleutelbreda