Goede zorg doen we samen

Dankzij vrijwilligers ’t Houwke weer open

B4_t_Houwke_-_Mike_Morrell_345_200_s_c1
FOTO: MIKE MORRELL  TEKST: MARLOES MARCHELINUS

’t Houwke is een ontmoetingsplek voor buurtbewoners van Heusdenhout en Brabantpark. In ‘t Houwke kun je met andere mensen praten en koffie drinken. Je kunt er de krant lezen en er is een biljart. Ook is er een boekenkast met gratis boeken. ’t Houwke had een vol programma. Met sport en spel, tekenen, schilderen en nog veel meer. Je kon er ook dagelijks eten voor weinig geld. En iedere maand waren er optredens. Maar toen kwam corona. ’t Houwke moest per 16 maart dicht.

Voor en door vrijwilligers

’t Houwke werkt alleen met vrijwilligers. Juul Chapusot is 1 van hen en doet de administratie. Juul zegt: “We zijn heel blij met onze vrijwilligers. Ze zijn bijvoorbeeld gastheer/gastvrouw of helpen ouderen op de computer.” Vorige zomer kreeg het buurtcentrum extra donaties. Dat was een mooie kans om het gebouw binnen op te knappen. Juul: “Dat hebben we samen gedaan, met alle vrijwilligers. Toen zijn we 2 weken dicht geweest. We hebben de muren geschilderd en de vloer opgeknapt. Ook zijn er nu nieuwe stoelen, gordijnen en lampen. Het ziet er mooi en fris uit.” ’t Houwke is sinds 2 juni weer open. Eerst alleen de ochtenden doordeweeks, voor de inloop. Voorzichtig komen de mensen uit de buurt weer langs. Juul: “Zij kwamen hier bijna dagelijks en hebben het erg gemist.”

Welkom na de coronacrisis

Natuurlijk is er wat veranderd. Zoals 1,5 meter afstand houden. Juul: “Sommige activiteiten zijn weer gestart. Zoals de wandelclub, hobbyclub en de computergroep. Andere activiteiten kijken we per week aan.”

Je bent van harte welkom om eens langs te komen.

’t Houwke is maandag tot en met vrijdag open: 09.00-12.00 uur (donderdag 09:00-10:00 uur). Het adres is: Grote Houw 227 (gebouw op de hoek, naast de flat)