Goede zorg doen we samen

Club Kruimel wil uitbreiden

A._Vrijwilliger_Club_Kruimel-Jille_Zuidema_345_200_s_c1
FOTO: JILLE ZUIDEMA  TEKST: LIESBETH DE JONG

Vrijwilliger Mandy Kaleta vertelt: “We nemen gebruikte spullen in en sorteren die. Heb je kinderen met een beperking? Dan mag je gratis kleding en speelgoed uitkiezen. We vragen geen bewijs. Ouders kunnen hun verhaal doen bij ons. Vaak zijn ze daarna blij en opgelucht. We geven ook advies. Bijvoorbeeld over dubbele kinderbijslag aanvragen. Kleren verslijten bij onze kinderen soms sneller. En er gaat wel eens wat kapot. Dubbele kinderbijslag dekt die kosten niet altijd. Dan is het fijn als je hier langs kunt komen. Ook verwijzen we door naar de hulpverlening.”

Club Kruimel is opgericht door Carola en Marcel van der Mast. Zelf ouders van kinderen met beperkingen. Mandy heeft ook kinderen in de doelgroep.

Vrijwilligers gezocht

Carola gaat verder: “Veel ouders werken en zijn druk. Daardoor hebben ze weinig tijd om te komen. Soms zien ze er ook tegenop. Bijvoorbeeld door schaamte en omdat het gratis is. We zijn met 8 vrijwilligers, maar zoeken er meer. Liefst met kinderen in de doelgroep. Want soms springen en rennen die kids hier rond. Daar moet je wel tegen kunnen.”

Gehaakte beertjes

Club Kruimel wil meer bekendheid en contact. Studenten van Avans maakten een plan. Er zijn nu beertjes met Club Kruimel-shirtjes. Die trekken de aandacht in wachtkamers en op scholen. Ook helpen de studenten met andere dingen. Zoals Facebook, de website, posters, flyers en verjaardagskaarten.

Betrokken Ondernemers Breda helpt bij het laten maken van de beertjes. Samen met het Breda College regelden zij ook 50 kerstpakketten. Voor vrijwilligers en ouders. Club Kruimel viert Sinterklaas en Pasen met kinderen. Samen met alle vrijwilligers. Daar komen ook nieuwe families op af.

Mandy laat de bovenverdieping zien. In 1 kamer kleding in maten voor grote kinderen. En 1 met jongenskleding en 1 met meisjeskleding. Alles schoon en netjes, geen gaten. Soms nog nieuw! Gevraagd naar hun toekomstdroom, zegt Carola: “Meer vrijwilligers en bezoekers. In elke plaats een Club Kruimel! Er zijn geen organisaties zoals de onze in Nederland.”

 

Club Kruimel adviseert, verwijst en

luistert. Speciaal voor families met

kinderen met een beperking. De

club werkt vanuit vertrouwen en

respect voor elkaar. Je kunt je aan-

vraag daarom anoniem doen.

Ruim aanbod

Speelgoed, kleding, schoenen, dvd’s,

pc-games, knutselspullen. De voor-

raad is groot. Ze hebben daarom nu

even niets nodig! Maar anders neemt

men spullen graag in. Ieder gezin

mag gratis 5 kledingstukken en 5 st.

speelgoed uitkiezen. Wil je meer?

Dan wordt een bijdrage gevraagd.

Openingstijden

Maandag: 09.30 - 15.00 uur

Woensdag: 12.00 - 16.00 uur

Vrijdag: 09.30 - 15.00 uur

Zaterdag: 09.00 - 13.00 uur

Adres:

Maaseikstraat 17

Breda-Noord

Na 19-08-2017 weer geopend!

Facebook van Club Kruimel