Goede zorg doen we samen

Chinees op het menu

B._Eten_in_Balieweide-Jeroen_Aerts_A3_345_200_s_c1
FOTO: JEROEN AERTS  TEKST: ESTHER ELSHOF

De mensen druppelen binnen. Vanavond staat er Chinees op het menu. Veel mensen denken dat dit eten alleen is bedoeld voor de bewoners van de 55-plus flat. Maar niets is minder waar. Iedereen is hier welkom. Fred Haanskorf (59) en Hans Tempelaars (82) komen elke maand trouw naar de Chinese maaltijd. Fred zegt: “Het is altijd keurig verzorgd en erg lekker.” Hans vertelt: “Contacten gaan niet vanzelf. Je moet je inzetten om contact te zoeken met andere mensen. Dat gaat hier prima. En: je hoeft niet in je eentje te eten.”

Lekker eten

De tafels zijn netjes gedekt. De bediening is in handen van de belangenvereniging van bewoners. Dit doen zij in ruil voor gratis vergaderruimte. In de activiteitenagenda van het Stadsblad staat wanneer alle maaltijden zijn. De Chinése maaltijden zijn altijd op de 2e woensdag van de maand. Balieweide heeft geen eigen keuken. Daarom komen de maaltijden van een cateraar.

Vrijwilligers gezocht

Elly van Ooijen schuift ook aan. Zij is al 8 jaar vrijwilliger. Elly zegt: “Het is zo leuk. Je ontmoet allerlei mensen, wat geweldig is. Ik doe dit werk graag.” Het team van de Balieweide kan nog vrijwilligers gebruiken. Dus woon je in Doornbos en zoek je een leuk baantje? Meld je dan aan. Het wijkcentrum is er voor iedereen in de wijk. Je kunt er naast eten ook kaarten, naar de bingo, sjoelen en Spaanse les volgen. Op maandag houdt wijkagent Miriam er spreekuur.

De Chinese maaltijd wordt vanaf 17.30 uur geserveerd. Elke 2e woensdag van de maand. De kosten zijn € 8,30 (BredaPas € 5,15), inclusief nagerecht. En het is lekker!

Als je mee wilt eten, kun je reserveren via telefoonnummer: (076) 587 50 28

Kijk voor meer informatie op: www.facebook.com/ZorgvoorelkaarBreda