Goede zorg doen we samen

Buurthuis ‘t Web

A._t_Web-Jille_Zuidema_345_200_s_c1
FOTO: JILLE ZUIDEME  TEKST: NELLEKE SIMONSE

Pierre Jacobs is fulltime beheerder van ’t Web. Al ruim 20 jaar is hij in dienst van de stichting. Hij heeft het er maar druk mee. Gelukkig wordt hij bijgestaan door vrijwilligers. In totaal zijn dat er nu 17. Hij zegt: “Maar we zijn nog steeds op zoek naar mensen. Er kunnen er altijd bij. Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het verenigingsleven.” De vrijwilligers pakken van alles op. Zoals het draaien van bardiensten en het inrichten van de zalen. Maar ook doen zij allerlei klussen. Reparaties als er iets kapot is.

Pierre heeft eigenlijk nauwelijks tijd voor ons. Ook tijdens het gesprek moet er af en toe koffie worden geschonken. Het buurtcentrum gonst van de bedrijvigheid. Hier zit een groepje te bloemschikken. Daar schuift een nieuwe gebruiker aan om afspraken te maken. Ook de biljarttafels zijn goed bezet.

Activiteiten van ‘t Web

Het buurtcentrum heeft al 45 vaste gebruikers. Zij huren regelmatig een ruimte in het pand. En er komen nog steeds belangstellenden bij. Het centrum groeit uit zijn jasje. Pierre zegt: “Van fotoclub tot karate. Je kunt het zo gek niet bedenken.” Verder zijn er een biljartclub en een bridgeclub gehuisvest. Maar ook een zangkoor en een beurs voor kinderkleding. De seniorenvereniging Teteringen organiseert regelmatig activiteiten. Zoals koersballen, sjoelen of bingo.

Jeugd

Tot slot organiseert ’t Web regelmatig muziekcafés. Op die manier wordt geprobeerd ook jongere doelgroepen te bereiken. Want het buurtcentrum is nu vooral aantrekkelijk voor senioren. Iets voor de jeugd organiseren, vindt Pierre ‘een lastige’. Hij zegt: “Ze zitten al op allerlei sportclubjes. Wat zou je hun nog meer kunnen bieden?”

De jeugd weet het buurtcentrum misschien wat minder makkelijk te vinden. Toch kan met recht worden gesproken van een vereniging die verbindt. Een gezellige ontmoetingsplek, met voor elk wat wils.

Kijk voor meer informatie op www.tweb-teteringen.nl