Vanwege het coronavirus zijn onze locaties gesloten. Toch doen wij er alles aan om zorg en ondersteuning te blijven bieden.
U kunt nog steeds met al uw vragen bij ons terecht via 076 525 15 15 of samen@zorgvoorelkaarbreda.nl. Klik hier voor meer informatie.

Goede zorg doen we samen

Blij met mijn cliënten!

Mentorschap_Anton_Verbeek_(1)_345_200_s_c1
FOTO: ANTON VERBEEK  TEKST: JOYCE NELSON

Manuela (47) is vrijwilliger bij Mentorschap West-Brabant. Zij doet dit nu bijna 1,5 jaar. Zij is tandartsassistent en werkt fulltime. Eerst was zij timmervrouw/meubelmaker. Zij heeft een dochter die veel zorg nodig heeft. Zij vertelt: “In 2018 wilde ik iets gaan doen met zorg. Ik wist niet precies wat. Toen ik een keer naar huis reed zag ik een reclamebord. Het was van Mentorschap West-Brabant. Ik heb op de website gekeken en contact gelegd. Ik mocht beginnen. Ik kreeg mijn 1e cliënt. Een man van 93 jaar. Vrij snel daarna kreeg ik mijn 2e cliënt. Een man van 67 jaar met Parkinson. Beide cliënten wonen nog zelfstandig met zorg. Ik heb de nodige cursussen doorlopen. En ondersteuning gehad van de coördinatoren.”

Mentormaatje

Manuela vertelt verder: ”Ik ben eigenlijk een mentormaatje. Ik doe meer dan een mentor verplicht is te doen. Zo bezoek ik ze elke week. En tussendoor bel ik. Anders moeten ze mij te lang missen, zoals ze het zelf zeggen. Wij maken uitstapjes. Soms naar de weinige familieleden die ze nog hebben. Niet alleen mijn cliënten vinden het contact plezierig. Ik geniet er zelf ook van. Iets doen voor een ander geeft veel voldoening.”

Contact met de cliënten

Veel contact met de cliënten vindt Manuela heel belangrijk. Zij zegt: ”Als je ze ziet weet je echt hoe het gaat. En of je misschien actie moet ondernemen. Officieel hoef ik ze maar 2 keer per maand te bezoeken. Maar ik doe dat vaker. Ik heb wisselende werktijden. Toch kan ik de bezoektijden aanpassen aan mijn werktijden. Ik heb ook nog tijd voor hobby’s. Bijvoorbeeld borduren en het figureren in films.”

Mentor worden of mentor nodig?

Een mentor wordt benoemd door de rechter. Als iemand niet meer (volledig) zelf kan beslissen. Over kwesties die te maken hebben met zorg. De mentor is de wettelijk vertegenwoordiger van de cliënt. Een bewindvoerder gaat over het geld.

Mentorschap West-Brabant telefoon: 076 508 3537. Info@mentorschapwetsbrabant.nl

Kijk voor meer informatie op www.mentorschapwestbrabant.nl