Goede zorg doen we samen

Bij Magazijn076 bedenk je zelf wat je wilt

B._Magazijn076-Jille_Zuidema_345_200_s_c1
FOTO: JILLE ZUIDEMA  TEKST: DÉSIRÉE VAN DER VALK

Neem Simone Nagtzaam; zij doet een opleiding keramiek. Dat is intensief voor haar. Bij Magazijn076 vindt ze rust en ruimte voor haar opdrachten. Simone vertelt: “Ik vind het heerlijk. Mijn hoofd raakt hier leeg.” Ze wil straks ook workshops geven. Daarvoor heeft ze een keramiekoven nodig. Lachend zegt ze: “Dus als je iemand kent die zo’n ding op zolder heeft?”

Ruilen is leuk en verbindt

Het hele interieur is opgebouwd door ruilen en krijgen. Ruilen met de buren levert leuke contacten op: allemaal ambachtelijke ateliers. Niet alleen goederen, ook diensten. Een voorbeeld? Een prachtige interieurschets, gemaakt door deelnemer Sander Travnicek. Hij is ruimtelijk ontwerper en vertelt: “Het is hier een prima plek voor mijn startup ‘Studio Vierckant’. Het was een groot plezier om dit ontwerp te maken. Zo geef ik mijn visitekaartje af!”

Gelijkgestemd en gelijkwaardig

Frans Brocatus zegt: “Ik schrijf hier verhalen en gedichten. Om het beeld over mensen met autisme te veranderen. Voor mij is schrijven mijn ‘zijn’. Ik communiceer met mijzelf en deel dat. Dat geeft die ander inzicht.” Frans is bezig met een reeks verhalen. Over de betekenis van dagelijkse begrippen. Hij vindt: “Je mag hier jezelf zijn. Het gaat hier over je bezigheid, of het contact met gelijkgestemden. Niet over autisme.” Sandra Kok en Ingeborg van Dixhoorn zijn de initiatiefnemers. Vindingrijk en ervaren. De een werkt bij MEE West-Brabant, de ander bij de Amarant Groep. Hun droom: een plek creëren waar mensen met autisme kunnen meedraaien. Omdat ze dat zelf willen. Waar ze zelf dingen tot stand brengen. In gelijkwaardigheid. Zonder begeleiding, therapie of financieel gedoe.

Kijk voor meer informatie op www.magazijn076.nl

Gerelateerde vragen: Bij Magazijn076 bedenk je zelf wat je wilt