Vanwege het coronavirus zijn onze locaties gesloten. Toch doen wij er alles aan om zorg en ondersteuning te blijven bieden.
U kunt nog steeds met al uw vragen bij ons terecht via 076 525 15 15 of samen@zorgvoorelkaarbreda.nl. Klik hier voor meer informatie.

Goede zorg doen we samen

Bibliotheek-aan-Huis via Praktische Hulp

A_-_Praktisch_Hulp_Bieb_aan_Huis_-_eigen_foto_(bew_Mike_Morrell)-2_345_200_s_c1
FOTO: EIGEN FOTO  TEKST: JOYCE NELSON

Nieuwe Veste kent de mogelijkheid van Bibliotheek-aan-Huis. Voor mensen met een abonnement die niet zelf naar de bibliotheek kunnen. Ook nu de bibliotheek gesloten is, kan dat. Maar op een andere manier.

Marja (93) is het toonbeeld van hoe wij allemaal oud willen worden. Marja vertelt: ”Ik woon nog zelfstandig. Nu is het even lastig. Omdat ik niet naar buiten ga vanwege de coronaregels. Ik heb 4 kinderen, 9 kleinkinderen en 10 achterkleinkinderen. Gelukkig kan één van mijn zoons regelmatig bij mij zijn. Ik sta nog volop in het leven en geniet. Heb nog veel contacten. Vorig jaar heb ik nog een lezing gehouden over de oorlog. Toen de oorlog begon was ik 12 jaar. De lezing was op verzoek van de basisschool. Van één van mijn achterkleinkinderen. De kinderen waren heel enthousiast.”

Passie voor lezen

Marja zegt: ”Ik ben zowat mijn hele leven lid van de bibliotheek. Ik ging er vaak naartoe. De laatste tijd had ik hulp nodig bij het uitzoeken van boeken. Ik ben slechtziend, maar ik kan wel grootletterboeken lezen. Met behulp van de techniek (speciale bril en beeldbuisloep). Ik heb pasgeleden Bibliotheek-aan-Huis aangevraagd via Zorg voor elkaar Breda. Want het lezen is nu nog belangrijker voor mij geworden. Ik verlang naar de dag waarop er boeken gebracht worden.”

Brengen en halen

Marja vertelt verder: “Alles gaat heel veilig. Ik heb telefonisch contact met de medewerkers van de bibliotheek. Dan spreken wij af wanneer ze komen. En wat ze meebrengen. Ik lees graag familieromans. Brengen en halen moet nu ook anders. De vrijwilligers zijn er voorlopig niet. Normaal brengen en halen zij de materialen. Het wordt nu gedaan door medewerkers van de bibliotheek. Die komen niet binnen in verband met corona. Ook nemen zij de gelezen boeken niet mee terug. De medewerker hangt de tas met de nieuwe boeken aan de deur. Ik ben hier heel blij mee.”

Voor meer informatie:

Zorg voor elkaar Breda telefoon 076 525 15 15

bibliotheekaanhuis@nieuweveste.nl

bibliotheekaanhuis@zorgvoorelkaarbreda.nl

Of kijk op de website www.nieuweveste.nl