Goede zorg doen we samen

Actief en zichtbaar in de wijk

B_Spreekuur_Politiebus_-_Gerda_Prins_345_200_s_c1
FOTO: GERDA PRINS  TEKST: ESTHER ELSHOF

Je ziet meteen dat hij van zijn vak houdt. Veel wijkbewoners kennen hem en hij kent hen. De bus valt op. Politieteam Markdal heeft 1 bus. Alle wijkagenten kunnen hier gebruik van maken. Het voordeel van deze bus is dat er een computer inzit. Ook niet onbelangrijk, je kunt er koffie in zetten.

Afval gedumpt

Lars en zijn collega’s proberen zoveel mogelijk zichtbaar te zijn in de wijk. Hierdoor hoor je verhalen die je anders mist. En dat blijkt ook wel. Een mevrouw komt langs: “Bij onze flat is iemand uit zijn woning gezet. De familie die kwam opruimen, gooide gisteravond alle spullen van het balkon af. Zelfs een bankstel!” Lars belooft dit door te spelen aan iemand van Handhaving. Deze kan dan een kijkje nemen. Toevallig komt net Janko van Iwaarden van Handhaving langs. Lars kan dit geval meteen aan hem vertellen.

Veilige wijk

Naast 4 wijkagenten, werken er ook 10 handhavers in cluster Noord. Samen met het sociaal team werken ze aan een prettige en veilige wijk. Lars vertelt:” Als wijkagent sta je midden in de wijk. Je hebt direct contact met de bewoners. En je hebt vaak meteen resultaat. Zaken waar we mee te maken hebben? Dat gaat van burenruzies tot een auto die onbeheerd staat. Van een blaffende hond tot het dumpen van afval. Het zijn de kleine dingen, die toch hartstikke belangrijk zijn. Er wonen in de wijk veel oudere mensen. En mensen uit allerlei culturen. Dat maakt het leuk.”

Als wijkagent werk je veel samen. Je bouwt een netwerk om je heen. Zodat je een beroep kunt doen op handhavers, maatschappelijk werkers en jeugdwerkers. Ook de politie blijft vernieuwen. Tegenwoordig kun je terecht op facebook en kun je Lars ook bereiken via Instagram: @wijkagent_biesdonk. 

Gerelateerde vragen: Actief en zichtbaar in de wijk

    Er zijn geen gerelateerde vragen beschikbaar.