Goede zorg doen we samen

Weekendschool Petje Af

Wijkwijsbreda.nl_Petje_Af_345_200_s_c1

Noure is twaalf jaar. Ze speelt gitaar en turnt. Naast haar basisschool gaat ze op zondag ook naar school, naar stichting Petje Af. Goed voor haar ontwikkeling. Dat komt haar goed uit: ze wil chirurg worden. Al twee jaar zit ze bij Petje Af en volgend jaar gaat ze gewoon door. “Het is heel leuk en gezellig. Elke maand hebben we een nieuw thema, meestal een beroep. Het thema fysiotherapie vond ik tot nu toe het beste.”

Elke vier weken een nieuw blok

Petje Af is een stichting die de ontwikkeling van kinderen wil stimuleren. Niet via boeken, maar door ze mee te nemen naar een museum of door een gastdocent uit te nodigen. Elk blok duurt vier weken. In dat blok komt een beroep aan de orde. Er word iemand gezocht die dat beroep heeft en er wat over wil vertellen. “Er kwam een fysiotherapeut naar school. Die liet de kinderen dingen zien en uitproberen”, aldus Noure. Ook wordt er elke maand door de kinderen een presentatie voor de ouders gemaakt. Zelf zou Noure graag met het thema ziekenhuis willen werken. Dit zou zomaar een nieuw thema kunnen worden, want er wordt ook altijd aan de kinderen gevraagd wat zij interessant vinden.

Aanmelden

Kinderen vanaf 9 tot 14 jaar kunnen worden aangemeld. Er zijn drie locaties, verspreid over Breda (www.petjeaf.nl/breda). Er zijn geen kosten aan verbonden. Op zondag is het van 11.00 tot 15.00 uur. Als er een uitstapje is gepland, tot 17.00 uur.

De coach

Saraya Ran is al een jaar coach bij Petje Af. Door de week is ze werkzaam als docent voortgezet speciaal onderwijs. Elke zondag is ze bij Petje Af. Zij vertelt: “Nee, het is niet zwaar om beide taken te combineren. Of elke zondag op de bank liggen, óf lekker bezig zijn met gemotiveerde kinderen. Het is superleuk om te doen. Voor mij is het zondags relaxen.” Petje Af werkt nauw samen met de school en de ouders. “We willen met spel dáár stimuleren waar het talent ligt bij kinderen. Ook nemen we ruim de tijd om hun sociale vaardigheden te verbeteren.” Laat uw kinderen ook meedoen!