Goede zorg doen we samen

Wat zou u doen? Bewegen zonder wedstrijdelement

wijkwijsbreda.nl_sporten-senioren_345_200_s_c1

Mijn hele leven lang heb ik aan hardlopen gedaan. Altijd zocht ik het wedstrijdelement. ‘Hoe hard gaat het, van wie kan ik nog winnen’? Als ik heel eerlijk ben, was dat wat mij altijd motiveerde. Dat zal wel bij mannen horen. Nu ik bijna 70 ben, gaat het niet meer zo hard. Ik heb er ook minder lol in en overweeg om te stoppen. Mijn andere hobby’s beoefen ik zittend, dus stiekem vliegen de kilo’s er aan en word ik stijver. Natuurlijk weet ik wel dat bewegen goed is maar toch kan ik me er niet toe zetten. Heb eerlijk gezegd ook geen idee wat er zoal te doen is. Iets wat bij mijn leeftijd past en wat ik leuk vind. Hoe blijf ik toch in beweging?

Denk in mogelijkheden

Koop een stappenteller, 10.000 stappen per dag is genoeg om fit te blijven. In uw dagelijks leven kunt u ook veel bewegen: neem de trap en de fiets, tuinier zonder elektrische hulpmiddelen, kom uit die stoel. Daarnaast staat internet vol ideeën om te sporten met leeftijdgenoten. In uw sportloopbaan heeft u uw voedingspatroon waarschijnlijk aangepast aan uw leefstijl. Doe dat nu ook : als de kilo’s eraan vliegen is je eetpatroon niet goed afgestemd op je zittende leefwijze. U blijft graag winnen? Probeer uzelf te overwinnen en ga wat doen. Dat is de mooiste overwinning die je kunt behalen.
Maud Wilkes

Zoek eens op internet

Deze vraag stellen is al de eerste stap in de goede richting. De volgende is richting de juiste sport. Er zijn in Breda gelukkig voor elke leeftijd mogelijkheden om te bewegen, te sporten. U kunt contact opnemen met Breda Actief. Ook kunt u zich aanmelden bij het Sportloket om een sport naar wens te vinden. Of zoekt u eens op wijkwijsbreda.nl. Daar vindt u welke sport waar wordt beoefend. Voor u en uw leeftijdsgenoten, misschien wel bij u in de buurt! En wanneer u samen met leeftijdsgenoten sport, zal het wedstrijdelement uw motivatie vast weer positief beïnvloeden. Veel sportplezier gewenst!
Lenny Sinke

Houd het dicht bij huis

Zet een advertentie op Breda Actief voor een sportmaatje. Of zoek een partner die bij je past en die je leuk vindt, dan kom je vanzelf in beweging. Een hond aanschaffen kan ook. Misschien kun je er niet van winnen, maar die hond moet wel 4 keer per dag worden uitgelaten. Last but not least: kies een zittende hobby waar je niet dik van wordt, bijvoorbeeld strijken of beeldhouwen.
Marieke van Nimwegen

In deze maandelijkse rubriek wordt een persoonlijke vraag vanuit verschillende invalshoeken bekeken. Lezers reageerden op de vraag van de redactie.