Goede zorg doen we samen

Senioren terug in het veld

wijkwijsbreda.nl_20160228oldstars_345_200_s_c1

Een nieuw seizoen breekt aan voor het project ‘NAC Oldstars’. Vanaf september van dit jaar kunt u weer deelnemen aan een potje Walking Football in Breda. Een variant op het veldvoetbal voor 60-plussers.
FOTO: ©Teamplay@NAC

Na de succesvolle aftrap van vorig jaar bij WDS ’19, volgt na de zomer een uitbreiding van de activiteiten. Vanaf dat moment wordt er namelijk ook bij voetbalclub Baronie getraind. Buiten Breda gaan de verenigingen Internos in Etten-Leur en TSC in Oosterhout meedraaien.

Senioren

Walking Football is speciaal voor senioren ontwikkeld. Het is een vorm van sport waarbij hard rennen niet de bedoeling is. Keepers kent het spel ook al niet. Voordat ze beginnen wordt altijd eerst een zogeheten fittest afgenomen. Hiervoor heeft men een fysiotherapeut aangetrokken. De oefeningen zijn helemaal aangepast aan de conditie van alle OldStars. Veel deelnemers zien het daarom als dé kans om (opnieuw) actief met voetbal bezig te zijn.

Samenzijn

Het is daarnaast ook een sociaal programma. Vóór de training drinken de deelnemers vaak samen een kopje koffie of thee in de kantine. Erna, tijdens de zogeheten ‘derde helft’, wordt er gezellig nagepraat bij een drankje. Daar blijft het echter niet bij. In de loop van het komende seizoen staan er namelijk ook een aantal andere activiteiten gepland. Van een gezamenlijke lunch, een biljartpartij en een kaartmiddag, tot nationale en internationale oefenwedstrijden. Zo gaan een gezonde leefstijl en een sociaal leven prima hand in hand.

Samenwerking

Dit alles kon tot stand komen door de kracht van een aantal organisaties te bundelen. Vanzelfsprekend de deelnemende amateurverenigingen. Verder nog NAC, Breda-Actief, WIJ/Fit for Life, Pluk!Fysiotherapie en de provincie Noord-Brabant. Een unieke samenwerking.

Ook meedoen?

De kosten voor deelname zijn laag gehouden. Voor € 50,00 doet u 20 weken lang mee. Daar hoort natuurlijk wel een echt NAC trainingspak bij. Dat krijgt u dan ook in bruikleen voor het hele seizoen. Voor dit bedrag kunt u dus aan alle onderdelen deelnemen: de Walking Footballtrainingen, de sociale activiteiten én de landelijke finaledag.

Aanmelden kan via de website of via het algemene telefoonnummer van NAC: (076) 521 45 00. Met vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen via e-mail: info.teamplay@nac.nl