Goede zorg doen we samen

MOVE, voor jongeren met een lichamelijke beperking

Wijkwijsbreda.nl_Move-Jille_Zuidema_345_200_s_c1

MOVE wil jongeren met een beperking en langdurig zieke jongeren bereiken. Maandelijks gaan ze eropuit met leeftijdsgenoten. Daarbij wordt iemand met een beperking gekoppeld aan een buddy. Samen leuke dingen doen.
FOTO: JILLE ZUIDEMA

Rajitha en Krisha van Rode Kruis de Baronie zijn erg enthousiast en gastvrij. De thee met iets lekkers erbij staat al klaar voor het interview. Ze vertellen: “MOVE werd in 2008 bedacht door 2 studenten van Avans Hogeschool, samen met het Rode Kruis. Later gingen de Rode Kruisvrijwilligers ermee verder.” Vorig jaar hadden ze bijna geen deelnemers meer. Ook was er een tekort aan coördinatoren. Daarvoor werden Krisha en Rajitha gevraagd. Lang hoefden ze daar niet over na te denken: ze gingen aan de slag!

“Veel jongeren komen met elkaar in contact via social media. Dat lukt niet altijd bij jongeren met een beperking. Voor hen is het sowieso moeilijker om mensen van hun eigen leeftijd te vinden. Via ouders of mantelzorger gaat dat nu eenmaal minder makkelijk. Je kunt je hierdoor best eenzaam voelen.” Krisha, Rajitha en hun team willen niets liever dan deze doelgroep van 15 tot 24-jarigen bereiken.

Zo organiseerden zij al een culturele middag met lekkere hapjes. Is er een verwendagje geweest, met sport, yoga en handmassage. En laatst was er een boswandeling met een high tea.
Voor komende maand staat een picknick, en het geblinddoekt maken van een groepsschilderij gepland. In augustus is er een bingo op het strand. Later dit jaar staan nog bioscoop, karaoke en ‘diner & disco’ op het programma. Jouw eigen idee voor een activiteit is natuurlijk ook welkom.

Heb je zin in een uitje en wil je met leeftijdsgenoten op stap? Leuke dingen doen en meer onder de mensen zijn? Elk 2e weekend van de maand wordt er iets georganiseerd waaraan je kunt deelnemen. Er staat een buddy voor je klaar. De kosten liggen tussen de € 2,00 en € 15,00. Je moet zelf je vervoer regelen. Daarvoor krijg je dan wel heel veel lol én gezellig contact terug!

E-mail: kadhikari@rodekruis.nl of rkanchenapalli@rodekruis.nl
Tel.: (06) 38 50 55 93