Goede zorg doen we samen

Ik ben van de klussendienst

Harry_-_Jille_Zuidema_345_200_s_c1

Harry Jeurse is vrijwilliger. Hij is 45 jaar en werkt als stuurman/machinist op de binnenvaart. Twee weken op het schip, twee weken thuis. In die tijd thuis helpt hij veel mensen als klusser. Vaak ondersteund door zijn vrouw.
FOTO: JILLE ZUIDEMA

Het begon in het noorden van het land. Hij was toen 23 jaar en een goede buurman had zijn hulp nodig. Er ging een wereld voor hem open. In Breda is hij nu al 6 jaar vrijwilliger bij de klussendienst van WIJ. Hij heeft al rond de 200 mensen geholpen, met kleine en grote klussen. Het levert hem lol op en hij ziet het als hobby.

Voortuinen

Vol enthousiasme vertelt hij zijn verhalen: “Ik had een keer een klusje aangenomen om een voortuintje in orde te maken. Toen ik kwam, bleek de tuin ernaast ook een grote beurt nodig te hebben. Dus ik vragen aan de buurvrouw of ik haar tuin ook even mee moest pakken. Dat vond ze goed. Zo gezegd, zo gedaan: de buurvrouwen zijn na dat project goede vriendinnen gebleven. En dat geeft mij dan weer voldoening.”

Lampje

Naast het vrijwilligerswerk bij WIJ helpt hij ook mensen uit de buurt. Vaak met simpele dingen, maar waar mensen superblij mee zijn. Veel ouderen zijn niet gewend om hulp te vragen, of weten niet waar. Harry vertelt: “Zo zat er een mevrouw drie jaar lang zonder lamp. Even naar de winkel, monteren en het was verholpen.”

Waar kan ik terecht

Soms kunt u een beroep doen op uw eigen netwerk. Lukt dit niet en heeft u onvoldoende geld voor professionele hulp, dan kunt u een beroep doen op de klussendienst. Kosten? Met BredaPas voor een kleine klus ongeveer €3,50 en zonder deze pas €7,00. Tussen 9.00 en 17.00 uur kunt u hiervoor bellen met het team van Zorg voor elkaar Breda: (076) 525 15 15.