Goede zorg doen we samen

Balieweide open voor iedereen

Wijkwijsbreda.nl_Balieweide_345_200_s_c1

Vanachter de bar komen vrijwilligers Elly van Ooijen en Annelies Akkermans toegelopen. We gaan zitten naast een groepje gezellig kletsende bezoekers. Even verderop wordt gebridged. Er is van alles te doen in wijkcentrum Balieweide. “We willen nog meer activiteiten organiseren. Deze plek wordt nog niet ten volle gebruikt. Daarom zoeken we vrijwilligers”, vertelt Annelies. 
FOTO: JILLE ZUIDEMA

Veel te doen

“Denk aan: spelbegeleiding, koffie lopen, zorgen voor een gezellige sfeer.” Elly vult aan: “Heb je een idee, maar geen ruimte? Balieweide wel en activiteiten zijn hier welkom. Zo hebben we net een snuffelmarkt gehad. Soms verzorgen we ook een lunch. De vrijwilliger heeft dan eigen inbreng. Inkopen doen, maaltijden bedenken en klaarmaken. Als gastheer of -vrouw bepaal je zelf hoeveel tijd je er in stopt.”
Ook voor nieuwe Nederlanders in de wijk willen ze dingen organiseren. Zo starten er binnenkort 2 spelletjesgroepen voor kinderen op de zondag. De bijeenkomsten worden telkens door 5 andere moeders begeleid. Iedereen is welkom en zo leren buurtbewoners elkaar kennen. Het wijkpunt is een belangrijke ontmoetingsplek voor kwetsbare burgers.

Meedoen?

“We zijn door de week overdag en soms ’s avonds open. Bent u enthousiast, contactgericht, sociaal, vrolijk? Kom eens kijken of meld u aan!” Op de vraag wat je er voor terugkrijgt, kijken de dames elkaar aan: “Nou, waardering en voldoening, als je ziet dat mensen het echt gezellig hebben. Soms moet je mensen over een drempel heen helpen, eindelijk zijn ze hun huis uit.” Elly vult aan: “Je zoekt mee naar oplossingen. Je leert hier mensen kennen en bouwt een band met ze op.”

Aan het eind van het gesprek schiet Annelies nog wat te binnen: “Voor de tuin kunnen we ook nog vrijwilligers gebruiken. Dus wilt u zich uitleven in de tuin? Dat kan ook!”

Gerelateerde vragen: Balieweide open voor iedereen