Goede zorg doen we samen

Breda op een riksja

                         

Hoe het begon
Ole Kassow was een Deense inwoner en hij wilde ouderen in Denemarken het 'fietsgevoel' teruggeven. Hij haalde ze daarvoor thuis op in de zorginstellingen waar ze woonden. Daarna maakten ze samen een ritje op de riksja. De wind weer door je haren voelen en en gezellig babbelen deed de ouderen goed. Ole is toen een project begonnen, namelijk Cycling Without Age.

Ook in Breda
Wethouder Haagh kwam na een werkbezoek aan Denemarken enthousiast terug. Dit wilde ze ook voor de mensen in Breda! Na een test periode zijn er door Zorg voor elkaar Breda 2 riksja's aangeschaft. Deze kunnen op 2 manieren gebruikt worden. Door zorginstellingen voor ouderen en gehandicapten (jong en oud). Of u kunt als particulier de riksja huren per dagdeel via de fietsenstalling de Oude Vest. Het fietst niet zwaar, want beide riksja's hebben trapondersteuning en versnellingen.
Aan de voorkant kan de voetensteun naar beneden om goed in en uit te kunnen stappen.

Uiteraard is er een gebruiksaanwijzing aanwezig en oefent u bij de fietsenstalling even op de stoep.


Zomers en 's winters rijden met de riksja!

Hoe werkt het?
Als u, als familielid, vrijwilliger of als mantelzorger, wilt fietsen met iemand die kwetsbaar is en zorg krijgt dan kunt u zelf een riksja reserveren voor een dagdeel (of een hele dag).
Dat kan via dit reserveringssysteem:

Mocht u hier niet uitkomen dan kunt u via de receptie van Zorg voor elkaar Breda reserveren. Het nummer is (076) 525 15 00.
Of, als u het liever per Email doet, dan is het adres reserveringen-riksja@zorgvoorelkaarbreda.nl
Bij de receptie zullen ze u wat vragen stellen over de situatie. We zien het als sociaal project waar u gebruik van mag maken.

De riksja's staan in de fietsenstalling aan de Oude Vest 27 in Breda.